Wat met de kosten van de nutsvoorzieningen?

Elektriciteit, verwarming en water zijn niet inbegrepen in de huurprijs. 

De nutsvoorzieningen betreffen het individueel verbruik van koud en warm water, elektriciteitsverbruik en de verwarming. De nutsvoorzieningen worden op het einde van de overeenkomst afgerekend op basis van de individuele meters en het geijkte digitale meterplatform. De individuele meters worden opgenomen bij het begin en het einde van de overeenkomst en verrekend met toepasselijke eenheidsprijs voor de voorliggende nutsvoorziening. 

Gezien onze gebouwen een gunstig EPC certificaat hebben, heeft dit een gunstig effect op het verbruik van de verwarming.

De kosten gelinkt aan de keuken (verwarming en electriciteit) worden verdeeld over de huurders van kamers (dus niet aan de huurders van studios daar zij verondersteld worden te eten in hun studio).

We rekenen doorheen de 12 maanden van het huurcontract een maandelijkse provisie van 45 euro die uiteraard wordt verrekend bij de jaarafrekening.

Let ook op dat als je zou opteren in een periode van (semi-)lockdown om meer thuis te verblijven, je dan best je persoonlijke thermostaatkraan op je radiator dichtdraait want anders blijf je verwarmen. Het is ook aan te raden om je persoonlijke koelkast uit de zetten bij langdurigere afwezigheid.