Veelgestelde vragen.

Wij zorgen ervoor dat je in alle comfort en zonder zorgen op kot kan in Leuven. Daarom proberen we je ook al wat antwoorden te geven op enkele van de vragen die je waarschijnlijk hebt.

Mijn gebouw

Is mijn studentenhuis brandveilig?

Ja, alles is conform de strengste regels en werd volledig gekeurd door de Leuvense brandweer.

 • rookmelders in de kamer en de evaluatiewegen.
 • brandblussers op elk verdiep en in de gemeenschappelijke delen
 • noodverlichting voor evacuatie
 • automatische brandbeveiliging
Mag ik roken in de gemeenschappelijke delen van het gebouw?

Neen, binnen roken is ten alle tijde verboden. Kan je de sigaret niet laten, dan ga je naar buiten om er daar eentje op te steken.

Kan ik mijn fiets in een afgesloten fietsstalling plaatsen?

Neen, er is geen afgesloten fietsstalling beschikbaar. Je plaatst je fiets voor het gebouw en zorgt ervoor dat de voetgangers niet gehinderd worden.

Mijn kamer

Wat gebeurt er bij het verlaten van de kamer (einde huur)? Wat dien ik als student zelf te doen?
plaatsbeschrijving checklist

Op het einde van de huurperiode wordt een afspraak gemaakt voor 15 september. Tijdens deze afspraak worden de sleutels overhandigd en wordt een plaatsbeschrijving gemaakt waarbij een aantal elementen van netheid worden gecontroleerd.

Daarom wordt de student gewezen op volgende punten: 

 • LEEFRUIMTE: parket: stofzuigen, afwassen, verwijderen van sporen; vloertegels: stofzuigen en afwassen; plinten: stofzuigen en afwassen.
 • BADKAMER: afwassen en ontkalken wandtegels, kraanwerk, douchescherm, ledigen lavabo- douche syfon, reinigen wc en wc-bril, afwassen spiegel en spiegelkast, uitkuisen ventilatierooster, afwassen siliconennaden en doucheranden; 
 • KOELKAST: uitwassen en ontvriezen van gedeelte met opvang smeltwater; 
 • KEUKEN: afwassen keukentablet, vuur, oven, microgolfoven, dampkap, keukenkasten, uitwassen filters dampkap, handvaten en deuren, wasbak, kraanwerk, tegels of beschermplaat, verlichting, bovenzijde keukenkasten. 
 • MEUBELS: stofzuigen en afwassen van alle meubels aanwezig. Je neemt je eigen meubels terug mee naar huis, zeker je matras niet vergeten.
 • VUILNIS: verwijderen alle eigen meubilair en vuilnis, groot en klein. Er kan, behoudens voorafgaande schriftelijke afspraak, geen meubilair, matrassen of vuilnis van welke aard dan ook worden achtergelaten.
 • OVERIG: afwassen en stof vrij maken van ramen, wassen van de gordijnen (droogkuis indien nodig) venstertabletten, radiatoren, plinten, stopcontacten, lichtarmaturen, deuren, deurklinken, glasplaten aan de ramen, murenbevuiling en verfschade. 

Bij het nalaten van één of meerdere bovenstaande handelingen heeft de verhuurder het recht een forfaitaire kost aan te rekenen nodig om kuis- of herstellingswerken te laten uitvoeren.

Welkom op je nieuwe kamer! Waarover informeren we je graag op je eerste dag bij StudentHomeLeuven?
welcome2

RELAX, TAKE IT EASY!

Welkom op kot bij StudentHomeLeuven! Bekijk je onderstaande practische punten even?

- Algemeen

 • Mogen we vragen nog even grondig het huishoudelijk reglement te lezen dat je kan vinden in je ondertekende huurcontract?

- Internet

 • Je surft met de kabel vanuit je kamer of draadloos. Je plaats zelf géén eigen router om storingen te vermijden. Op iedere verdieping staat een accesspoint. Dit zou moeten volstaan. De WIFI code vind je op de stickers in de gang op de gelijkvloerse verdieping, of de keuken.

- Voordeur

 • Deze doe je nooit met de sleutel op slot. De deur is vanzelf gesloten. Bij brand zit je anders gevangen, en het slot zal afbreken bij gebruik van de parlofoon.

- Plaatsbeschrijving

 • Binnen de week na de start van het academiejaar vul je het Document plaatsbeschrijving StudentHomeLeuven in en onderteken je het. Je bezorgt het terug via email aan kaatje@studenthomeleuven.be . Wij controleren de kamer en bij problemen laten we iets weten!

- Meterstanden

 • We werken met een digitaal meterplatform. We moeten dus geen standen in het gebouw noteren. Indien je een overzicht wenst van de start of het verbruik van je meters, laat ons gerust iets weten. De meters zijn geijkt en worden gebruikt voor het opstellen van je eindafrekening.

- Vuilnis

 • Vuilnis van je eigen kamer zet je in een eigen vuilzakje buiten op maandag avond. Alle gemeenschappelijk vuilnis uit de keuken voeren we voor je af. We voorzien bruine en blauwe zakken. Laat geen afval onbewaakt achter, want dit gaat stinken en bezorgt overlast.

- Herstellingen

 • Zijn er nog kleine werken uit te voeren, of is er al iets kapot? Laat het ons gerust op tijd weten. Dit doe je per mail aan kaatje@studenthomeleuven.be en liefst niet telefonisch. Zo kunnen we iedereen snel en efficiënt inschakelen om je te helpen.

- Keuken

 • Houd het sleuteltje van je keukenkastje goed bij. Zorg er aub voor dat hier geen etenswaren over tijd bewaard worden
 • Borden, potten, pannen, bestekken die in de keuken slordig achterblijven, worden verwijderd door de kuisploeg op weekbasis.

HAVE A GREAT TIME WITH US!

Is mijn kamer bemeubeld?

Alles wat een student kan nodig hebben, staat voor je klaar in de kamer. Naast een bureau, bureaustoel en bedframe is het kot ook uitgerust met een kleerkast en gordijnen. Verder is er een spiegel en kapstok. In de gemeenschappelijke keuken heeft iedereen zijn eigen kastje met slot.

Mag ik mijn eigen meubels in de kamer zetten?

De meubels die in het kot staan, moeten blijven staan. Je mag je kamer natuurlijk verder inrichten met eigen spullen. We verwachten wel dat je alles opnieuw meeneemt wanneer de huurovereenkomst afloopt. Je verlaat je studentenkamer zoals je het aantrof. De bedmatras bring je zelf mee en neem je terug uit de kamer bij het verlaten.

Welk bed is er aanwezig in de kamers?
fotobedkot.jpeg

In onze kamers vind je steeds hetzelfde bed (zie foto).

Het betreft een wit bed met lattenbodem met afmeting 90X200 met daaronder 2 opbergschuiven.

De lattenbodem schuift mee uit met de schuiven. De matras ligt dus niet “op de schuif” doch op een lattenbodem die mee uitschuift. De schuif zit in het frontpaneel van het bed. Als je van het bed een dubbel bed wil maken, schuif je niet de schuif open maar het frontpaneel. Het is dus een volwaardig bed.

De maat van de matras bij de enkele bedden is 90cm op 200cm. Bij de uitschuifbare bedden kan je kiezen tussen alle bestaande maten, te beginnen bij 80cm tot 160cm. De lengte is steeds 200cm.

De meeste studenten kiezen 2 aparte matrassen omdat ze dan nog het bed kunnen in mekaar schuiven als ze eens wat meer ruimte wensen in hun kamer. Hieronder een foto van het bed.

In de kamers met hoogslaper vind je een lattenbodem.

Je wordt gevraagd je eigen matras mee te brengen.

Moet ik zelf een matras meebrengen?

Ja, in elke kamer staat een bedframe (90cm op 200 cm). Je zorgt zelf voor een passende matras. Je neemt die mee naar huis bij het beëindigen van je contract.

Mag ik een koelkast, microgolfoven of kookplaatje in mijn kamer zetten?

Er staat op elke kamer een koelkast met vriesvak. Om veiligheidsredenen is het niet toegelaten om andere elektrische toestellen op de kamer plaatsen wanneer er in de kamer geen kookgelegenheid voorzien is. De gemeenschappelijke keuken is uitgerust om te koken.

Mag ik de muren van mijn kamer schilderen?
binnenschilderwerken

Neen, je mag je kot naar eigen wens inrichten, maar het is niet toegelaten om de muren te schilderen.

Mag ik iets aan de muren van mijn kot bevestigen?

Ja, zolang je dit met een systeem doet waarmee de muren niet beschadigd worden. Posters, foto’s en lessenroosters kan je ophangen met bijvoorbeeld kleefgum of plakband. Het is niet toegelaten om gaten in de muur te boren of nagels in de muur te slaan.

Is er internet voorzien in mijn kamer?

Ja, elke kamer is uitgerust met een verbinding via Telenet. Je sluit jouw computer makkelijk aan via de kabel vanuit je kamer of je logt draadloos in. Om storingen te vermijden is het is niet toegelaten om een eigen router te plaatsen.

Is er een TV-aansluiting voorzien op de kamer?
TVkijken

Neen, er is geen individuele TV aansluiting voorzien per kamer. Wil je graag eens onderuit zakken voor het tv-scherm dan kan je dat doen in de gemeenschappelijke ruimte.

Mag ik een feestje organiseren op mijn kamer?

We zijn de slechtsten nog niet. Het studentenleven mag ook leuk zijn. Dus ja, je mag gasten ontvangen op je kamer en een feestje geven. Maar hou er wel rekening mee dat het voor je mede kotgenoten en buren ook leuk blijft. Feest met respect voor je buren en hou de decibels onder controle.

Mag ik roken in mijn kamer?
rokenniet

Neen, in heel het gebouw geldt een algemeen rookverbod. Kan je de sigaret niet laten, dan ga je naar buiten om er daar eentje op te steken.

Mag ik huisdieren houden op mijn kot?
ark van noach

Neen, een studentenkamer is geen plaats voor dieren behalve dan.... goudvissen :)

Wordt mijn studentenkamer gepoetst?
Huis schoonmaken 3

Je bent zelf verantwoordelijk voor de netheid en orde in je eigen kamer. De gemeenschappelijke delen worden wekelijks gepoetst.

Praktisch

Welke informatie heeft Student Home Leuven nodig om een huurcontract te kunnen opmaken?

Als je een huurcontract wenst aan te gaan met Student Home Leuven, vragen we je vriendelijk volgende informatie te bezorgen:

van de student:

 • familienaam
 • voornaam
 • geboortedatum
 • geboorteplaats 
 • geboortedatum
 • rijksregisternummer
 • domicilieadres
 • gsmnummer student
 • emailadres student 
 • studierichting
 • copie van voor- en achterzijde geldige identiteitskaart (voor buitenlanders van het internationaal paspoort)
 • rekeningnummer van waarop je de betalingen zal uitvoeren

van de ouders/voogd:

 • familienaam & voornaam 
 • emailadres 
 • gsmnummer


Deze informatie stuur je dan naar kaatje@studenthomeleuven.be dank u wel!

Algemeen

Mag ik mijn studentenkamer onderverhuren?

We laten toe dat je je kamer onderverhuurt rekening houdend met de reglementering van de KULeuven.

Wanneer je je kot een aantal maanden van de huurperiode niet nodig hebt, kun je je kot onderverhuren aan een andere student. Als oorspronkelijke huurder blijf je aansprakelijk voor de contractuele verplichting. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er is geen aparte parkeerplaats voorzien bij het gebouw. Je parkeert jouw auto in één van de publieke parkings in het centrum van Leuven.

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Bekijk dan ook even de veelgestelde vragen van je gebouw. Of neem gerust contact met ons op.

Al op kot bij ons?

Bekijk dan regelmatig de pagina van jouw kot voor praktische informatie of mededelingen.

mijn kot