Bericht aan onze bewoners: Help mee de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen

covid.jpg

Het Testing & Tracing-team van de KU Leuven doet deze uitermate belangrijke oproep tot samenwerking, om de verdere verspreiding van COVID-19 onder de studentenpopulatie in de stad Leuven en hun thuisregio tegen te gaan.

Uitgangspunt is dat studentenhuizen beschouwd worden als een collectiviteit, volgens het samenwerkingsakkoord (van 25/08/2020) tussen de Federale Staat en de bevoegde entiteiten: “een gemeenschap van personen met betrekking tot dewelke de bevoegde gezondheidsinspecties oordelen dat er een verhoogd risico op de verspreiding het coronavirus SARS-CoV-2 bestaat”. Voor dergelijke collectiviteiten (vergelijkbaar met die in een woonzorgcentrum) is een doorgedreven testing & tracing-strategie aangeraden. Zodra in een collectiviteit een COVID-19-infectie wordt vastgesteld, worden alle leden van die collectiviteit getest op dag 0. Bovendien kan de referentiearts van de onderwijsinstelling beslissen om alle of bepaalde leden opnieuw te testen na 7 dagen.

Indien een COVID-19-besmetting wordt vastgesteld studentenhuis, ontvangt StudentHomeLeuven van het Testing & Tracing-team van de KU Leuven een e-mail of telefoontje met de vraag om zo snel mogelijk de namen, e-mailadressen en gsm-nummers van de student-huurders van (een specifiek onderdeel van) uw studentenhuis terug te sturen.

Na ontvangst van de gegevens neemt het Testing & Tracing-team meteen contact op met de bewoners om hen te adviseren over hun risico op COVID-19 en welke acties zij moeten ondernemen om hun gezondheid en die van hun naasten te vrijwaren.

Deze strategie stelt u en ons in de mogelijkheid om snel te handelen en meer besmettingen te voorkomen. 

Op deze webpagina’s vind je alle informatie :

Testing & Tracing van de KU Leuven

Veelgestelde vragen Studentenhuisvesting

RICHTLIJNEN SAMENLEVEN OP KOT IN TIJDEN VAN CORONA

Dank jullie voor de samenwerking. Hou het veilig, een mooi eindejaar en vooral goede examens gewenst!

het StudentHomeLeuven team.